Βίλα Κύνθια
Ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1890 που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο στο Πάνορμο

Αυτή η κατοικία της δεκαετίας του 1890 χτίστηκε από έναν έμπορο αρωματικών εσπεριδοειδών (λεμόνια σε μέγεθος γκρέιπφρουτ), τα οποία εξάγονταν, μαζί με χαρούπια και ελαιόλαδο, από το λιμάνι του Πάνορμου. Το κτίριο αποτελεί αξιόλογο δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με τοπικά χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα. Γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού στα διατηρητέα ιστορικά κτίρια!

Στην εσωτερική αυλή και τον κήπο μπορείτε να απολαύσετε ένα πολύ υψηλής ποιότητας Κρητικό Πρωινό, βασισμένο σε φρέσκα και βιολογικά τοπικά προϊόντα.

studios in Rethymnon

Ιστορικός Ξενώνας!

Η Villa Kynthia είναι ένας από τους πιο ιστορικούς ξενώνες του νησιού. Αυτή η κατοικία της δεκαετίας του 1890 χτίστηκε από έναν έμπορο αρωματικών εσπεριδοειδών (λεμόνια σε μέγεθος γκρέιπφρουτ), τα οποία εξάγονταν, μαζί με χαρούπια και ελαιόλαδο, από το λιμάνι του Πάνορμου. Το κτίριο αποτελεί αξιόλογο δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με τοπικά χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα. Γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού στα διατηρητέα ιστορικά κτίρια.

Η Κορίννα και ο Αντώνης Μηλιαράκης αποφάσισαν να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες και να το διατηρήσουν, μετά τον αξέχαστο ιδιαίτερο χρόνο που πέρασαν για κάποια χρόνια εκεί, ως εξοχική κατοικία. Οπότε το 1991 την ανακαίνισαν

villa kynthia front door colored

Villa Kynthia πριν την αναστήλωση​

Είσοδος σε
μια άλλη εποχή

Περάστε μέσα από την περίτεχνη πύλη και θα βρεθείτε σε μια μαγευτική αυλή δύο επιπέδων, που σκιάζεται από ένα πεύκο και συνοδεύετε από αρώματα βουκαμβίλιας και λουλουδιών. Τα χελιδόνια πετούν πάνω από την πισίνα και τα ξύλινα περιστέρια κελαηδούν. Πίσω από τα μπλε παραθυρόφυλλα, 5 κομψά υπνοδωμάτια με γυαλισμένα παρκέ δάπεδα, μαρκίζες με δοκάρια, ανατολίτικα χαλιά και αντίκες, το ένα έχει μπαλκόνι, το άλλο βεράντα.

Στην εσωτερική αυλή και τον κήπο μπορείτε να απολαύσετε ένα πολύ υψηλής ποιότητας Κρητικό Πρωινό, βασισμένο σε φρέσκα και βιολογικά τοπικά προϊόντα.

Το χωριό δεν έχει σχεδόν καθόλου κίνηση από οχήματα. Με μόνο 5 δωμάτια, η διάθεση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν οι υπόλοιποι επισκέπτες είναι οικογένειες ή ζευγάρια. Οπότε, ρωτήστε μας πριν κλείσετε!

villa kynthia Kreta

Η Villa Kynthia βρίσκεται στη μέση ενός παραδοσιακού ψαροχώρι στην Κρήτη

Βίλα Κύνθια μετά από την αναστήλωση​

Βίλα Κύνθια Κρήτη - Κύνθια σουίτες Πάνορμο - Κύνθια Ξενώνας